Ugrás a tartalomra

Ideiglenesen szünetelteti a személyes ügyintézést ügyfélszolgálati irodáiban és csökkenti a tervezett üzemszünetek számát az ELMŰ-ÉMÁSZ

A vállalatcsoport arra kéri ügyfeleit, hogy aki teheti, mobilapplikáción keresztül adja meg a mérőóra állását.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus további terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja.

Ideiglenesen bezárnak az ügyfélszolgálatok

A hétfőtől életbe lépő korlátozó intézkedéseknek megfelelően 2021. március 8-tól ideiglenesen felfüggeszti a személyes ügyintézést az ELMŰ-ÉMÁSZ valamennyi ügyfélszolgálati irodájában.

Személyes megjelenés nélkül egyszerűbb, gyorsabb és a jelenlegi helyzetben biztonságosabb az ügyintézés, amely a következő időszakban az ELMŰ-ÉMÁSZ digitális platformjain, azaz telefonon, e-mailben és online lesz elérhető. Az ELMŰ-ÉMÁSZ arra kéri ügyfeleit, hogy lépjenek be, illetve, ha még nem tették, regisztráljanak az online ügyfélszolgálaton, ahol többek között az alábbi ügyek kényelmesen és teljes körűen intézhetők:

 • mérőállás bejelentése;
 • előre fizetős mérő feltöltés, azonnali feltöltőkód-kiadás;
 • számlázási cím módosítása;
 • számlázással kapcsolatos ügyintézés;
 • egyenleg lekérdezése;
 • folyószámla kivonat és kimutatás;
 • igazolás folyószámla egyenlegről;
 • elektronikus számlázás igénylése, lemondása, számlamegtekintés;
 • fogyasztóváltozás miatti szerződéskötés;
 • fizetési mód megváltoztatása;
 • számlamegtekintés, másolatigénylés;
 • részfogyasztás módosítása;
 • fogyasztóváltozás miatti szerződésfelmondás.

A hosszabb várakozási idő elkerülése érdekében a vállalat kéri az ügyfelek együttműködését abban, hogy csak sürgős esetben keressék a következő időszakban a telefonos ügyfélszolgálatot.

Csökkentik a tervezett üzemszünetek számát

A vállalat szakemberei a következő napokban egyesével felülvizsgálják azokat a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat, melyek az ügyfelek számára áramszünettel járnának. Ezeket a munkálatokat még a március 8-ától érvényes védelmi intézkedéseket megelőzően hirdették meg az érintetteknek, a kialakult helyzetre való tekintettel az ügyfelek kényelme érdekében átszervezik ezeket. Az ELMŰ-ÉMÁSZ arra törekszik, hogy minél kevesebb, csak a valóban feltétlenül szükséges beavatkozást végezze el, hiszen a jelenlegi helyzetben sokan dolgoznak és tanulnak majd otthonról. Épp emiatt a döntésnél minden esetben figyelembe veszik, hogy a tervezett üzemszünet mennyire sürgős, elhalasztása hosszabb távon veszélyeztetné-e az áramellátás biztonságát. A társaság kiemelt figyelmet fordít az oltópontok áramellátásának folyamatos biztosítására.

A meghirdetett munkálatok halasztása kapcsán előfordulhat, hogy a változásról az idő rövidsége miatt hagyományos, postán kézbesített lemondó értesítést nem kapnak az ügyfelek..

A településeket érintő tervezett munkálatok az alábbi oldalon is nyomon követhetők:
https://elmuemasz.hu/egyetemes-szolgaltatas/tudnivalok/hirek-aktualitasok/karbantartasok

Amennyiben ügyfelünk nem talál információt a térképen a korábban számára hivatalosan jelzett üzemszünetről, akkor a munkát elhalasztották és egy későbbi időpontban végzik majd el a társaság munkatársai.

Folytatódik a mérőórák leolvasása, az óraállás mobilapplikáción keresztül is megadható

Az éves mérőállás megadására – azon ügyfelek számára, akiknél ez a következő időszakban lesz esedékes – a vállalat mobilapplikációján keresztül, fényképes leolvasással, személyes kontaktus nélkül van lehetőség. Ha az ügyfél nem adja meg az óraállást, akkor a vállalat munkatársai az eddigiekhez hasonlóan védőfelszerelésben, a biztonságos távolságot és minden szükséges óvintézkedést betartva elvégzik az áramfogyasztásmérők személyes leolvasását.

Előre fizetős mérők feltöltése

Az előre fizetős mérők feltöltése többségében a LAPKER üzletekben és az ELMŰ-ÉMÁSZ online és telefonos ügyfélszolgálatán keresztül történik. A hétfőtől életbe lépő korlátozások a feltöltőpontok, azaz az a hírlapárusító üzletek nyitvatartását nem érintik.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ elkötelezett munkatársai, ügyfelei és partnerei egészségének védelmében, ezért szükség esetén további óvintézkedéseket is kész megtenni a járványhelyzetre reagálva. Szakemberei továbbra is elsődleges feladatuknak tekintik az energiaszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítását.

Ügyfeleink folyamatosan tájékoztatjuk a szolgáltatásainkkal kapcsolatos változásokról honlapjainkon, online ügyfélszolgálatunkon, és mobilapplikáción.

További információt a járványhelyzet miatti intézkedésekről ezen az oldalon talál.