Ugrás a tartalomra

Fontos információ a végszámláról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. ügyfeleit érintő, szolgáltatóváltással összefüggő végszámlák kiállítása az előzetes tájékoztatásnak megfelelően megkezdődött.

Ennek keretében társaságunk az elektronikus végszámla-értesítőket „Új elektronikus számla értesítés” tárggyal küldte ki az info[AT]aram.eon.hu e-mail címről „E.ON Ügyfélszolgálat” feladónévvel, illetve az onlineugyfelszolgalat[AT]elmu.hu e-mail címről „ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.” feladónévvel.

A számlaértesítő e-mail tartalmazza az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. végszámla egyedi linken elérhető fizetési lehetőségét, amely az OTP Simple Pay fizetési partner biztonságos oldalára navigál, továbbá a végszámla főbb adatait az alábbiak szerint:

  • Számlakibocsátó: ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgálató Zrt.
  • Számlakibocsátó számlaszáma: 10700024-69302288-51200002
  • Vevő (fizető) azonosító: [ügyfél egyedi vevő azonosítója]
  • Számla sorszáma: [számla egyedi sorszáma]
  • Fizetési határidő: 2021.09.30.
  • Összeg: [végszámla egyedi összege]

 

Tájékoztatjuk, hogy a napokban kiküldött e-számla értesítő nem adathalász próbálkozás, hanem valódi végszámla értesítő. Ez alapján fizetési kötelezettsége van, az egyedi linkről pedig biztonságos tranzakció indítható. Mindemellett továbbra is javasoljuk az elővigyázatosságot a számlák befizetésénél az alábbi intézkedések alkalmazásával:

  • Mindig ellenőrizze a számlán lévő adatokat, hogy valóban megegyeznek-e az Ön azonosítóival.  
  • Figyelmesen olvassa el a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított (pl. ékezet nélküli, tegező, magázó módokat keverő, stb.) mondatokat talál benne, ne adja meg személyes vagy banki adatait! Ha olyan hivatkozást talál a levélben, amelynek a nevében nem a megszokott cím szerepel, ne is kattintson rá!
  • Ellenőrizze a küldő e-mail címét, amely a megjelenített cím mögötti, valós e-mail cím. Ez egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg. Amennyiben az nem egyezik a küldővel, akkor az nem valós email cím.
  • Ellenőrizze a fizetési oldal URL címét, amely egyes keresőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg. Amennyiben az nem egyezik az URL-ben megadott címmel, akkor az nem valós email cím.

 

Ha e-számla értesítő levelünket nem találja, akkor látogasson el a ker.elmuemasz.hu online ügyfélszolgálatra, ahol meg tudja tekinteni és biztonságos körülmények között tudja rendezni végszámláját. Belépéskor megjelenik egy adatellenőrző oldal, melyen jóvá kell hagyni az adatokat, az oldal funkciói csak ezen művelet után érhetők el. A korábbi, 2021. augusztus 31. előtt készült elektronikus számlái is ezen a felületen tekinthetők meg, azok az ELMŰ-ÉMÁSZ mobilapplikációjából már nem érhetők el.

 

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. mint az E.ON Hungária csoport tagja és az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. között szeptember 1-jével megvalósult egyetemesszolgáltató-váltási folyamat következtében szeptember 1-jétől az egyetemes szolgáltatással kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az MVM Next fogadja.

Amennyiben már befizette a végszámláját, azzal összefüggésben további teendője nincs, a befizetését köszönjük.

Üdvözlettel,

ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.

az E.ON Hungária csoport tagja