Ugrás a tartalomra

Közvilágítási hibabejelentő

Segítsen, hogy teljes legyen a fényár!

Az ELMŰ–ÉMÁSZ Társaságcsoport által üzemeltetett alkalmazás segítségével gyorsan, egyszerűen bejelentheti a közvilágítási hibákat. Az alkalmazás egy naprakész adatbázis segítségével beazonosítja, hogy a bejelentés helyén az ELMŰ–ÉMÁSZ Társaságcsoport-e a közvilágítás üzemeltetője, amennyiben más szolgáltató az illetékes, erről egy felugró ablakban informálja a felhasználót.

Hogyan használja az alkalmazást?

Amennyiben azt tapasztalja, hogy a közterületen egy, vagy több lámpa nem világít, néhány gombnyomással megadhatja a hibabejelentés legfontosabb információit:

  • a hiba jellegét,
  • pontos helyét (akár begépeléssel, akár a GPS jel segítségével).

Ha kidőlt lámpaoszlopot lát (pl. egy baleset, vagy fakidőlés miatt), fotózza le az alkalmazás segítségével jó fényviszonyok között, hogy ezzel is megkönnyítse a hiba elhárítását! Ha pedig megjegyzést szeretne fűzni a bejelentéshez, azt is könnyedén megteheti: a hibabejelentést a telefon beépített e-mail kliensével küldi el a program.

Nem kell félnie, hogy a telefonja túl nagy méretű képet küld, amivel jelentős adatforgalmat produkál, hiszen a beállítások között megadhatja a fénykép maximális méretét is.

Ha nincs a bejelentés helyszínén rendelkezésre álló adatkapcsolat, akkor a legközelebbi kapcsolódásnál akár WiFi, akár mobilinternet segítségével a levelezőrendszer elküldi a bejelentést.

Honnan tudja letölteni az alkalmazást?

Az oldal alján elhelyezett kapcsolódó linkeken keresztül letöltheti alkalmazásunkat androidos, illetve iOS-es okoskészülékre is.

Mi a teendő, ha Budapest területén belül észlel hibát?

Tájékoztatjuk, hogy Budapest területén a közvilágítást a BDK – Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. üzemelteti, a fővárosi hibákat az általuk üzemeltett rendszer tudja fogadni.

Az online hibabejelentésről

Amennyiben online szeretné a közvilágítási hibát bejelenteni ELMŰ vagy ÉMÁSZ szolgáltatási területén, akkor kattintson alább, a kapcsolódó oldalak között található megfelelő linkre.