Ugrás a tartalomra

Állami kitüntetésben részesült Dr. Marie-Theres Thiell

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából, Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az innogy Hungária ügyvezetője és az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vett át.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést 2018. október 19-én Varga Mihály pénzügyminiszter adta át ünnepélyes keretek között Thiell asszony részére a magyarországi energetika területén végzett kiemelkedő gazdasági és vezetői tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Érdemrend a Magyarország szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, Magyarország érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál.

A kitüntetést a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök adományozta, és a köztársasági elnök személyes megbízottjaként a miniszter adta át ünnepség keretében.

Thiell asszony és az ELMŰ-ÉMÁSZ számára rendkívüli megtiszteltetés a köztársasági elnök által adományozott kitüntetés, amely méltó elismerése Thiell asszony magyar energiaszektorban végzett hosszú távú eredményes munkásságának, és egyúttal a magyar kormányzattal folytatott sikeres együttműködésnek.

Thiell asszony nagyrabecsüléssel és köszönettel fogadta a magyar kormányzat elismerését, amely egyúttal további motivációt jelent a jövőbeli erőfeszítések és együttműködés számára.