Ugrás a tartalomra

Digitális aláírás

2020 tavaszán került bevezetésre az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoportnál a beszerzési szerződések elektronikus formában történő aláíratásának folyamata.
A hagyományos, papír alapon történő aláírási folyamatokat az Adobe Sign rendszer nyújtotta, felhőalapú digitális aláírási megoldás váltotta fel. 

Szerződéseink minősített, tanúsítvány alapú aláírással kerülnek hitelesítésre mind házon belül, mind pedig partnereink által. 
A szerződéseken felül kiterjesztettük az elektronikus aláírás alkalmazását egyéb dokumentumokra is (pl. nyilatkozatok, teljesítésigazolások) - ezen iratok esetében jelszóval védett, fokozott biztonságú elektronikus aláírást használunk.

Az új folyamat adta előnyök közé tartozik az automatizáció mellett a teljes mobilitás - az aláírásra váró dokumentumot az illetékes aláíró mobiltelefonon, táblagépen és számítógépen is megnyithatja/hitelesítheti. 

Ez a biztonságos, jogilag érvényes aláírási módozat tehát nemcsak felgyorsítja Cégcsoportunk üzleti folyamatait, hanem papírmentessé is teszi munkavégzésünket a jövőben.

Igazgatóságunk hatékonyságnövelése mellett így hozzájárunk egy környezettudatosabb, zöld szervezeti működési forma kialakításához.

A rendszerhasználati folyamatot bemutató videó itt érhető el.

Kapcsolódó dokumentumok