Ugrás a tartalomra

A társadalomért

Társaságcsoportunk adományozási tevékenysége elsődlegesen szociális irányultságú, többnyire karitatív és egészségügyi szervezeteket segítünk.

Évek óta nagy hangsúlyt fektetünk a tartós betegségekkel küzdők és fogyatékkal élők körülményeinek javítására, a nehéz szociális helyzetben lévő gyermekek és fiatalok felemelkedésének elősegítésére. Kiegészítő jelleggel – szakmai irányultság és társadalmi igény alapján – más célcsoportok támogatására is sor kerül, például az oktatás, a kultúra, a környezetvédelem vagy a sport területén.

Támogatási tevékenységünkre a proaktív szemlélet és cselekvés jellemző: az adott évi adományozási költségvetés nagy részét előre, tervszerűen kiválasztott projektek támogatására fordítjuk.

Nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, megbízható partnerek hosszú távú bevonására törekszünk tevékenységünk során. Célunk, hogy ne egyszerűen pénzbeli segítséget adjunk, hanem olyan élethelyzetre szabott támogatásokat nyújtsunk, melyek a támogatottak életében hosszútávon hatnak, és katalizátor szerepet töltenek be.

CSR tevékenységeink közé néhány év óta munkatársaink társaságcsoport-szintű bevonásával jelentős önkéntes munkák is kapcsolódnak, mint például a használt ruha- és játékgyűjtés rászorulóknak, felújítási és festési munkák gyermekotthonokban vagy kórházakban, programok szervezése beteg vagy állami gondozott gyermekek részére, tereprendezés és szemétszedés.

Feladataink:

 • Gondoskodunk arról, hogy a társaságcsoport szerteágazó önkéntes vagy mecénási tevékenysége átgondolt CSR stratégia mentén jelenjen meg a nyilvánosságban.
 • Feltérképezzük a vállalat értékrendjét, hogy megtaláljuk a hozzá leginkább alkalmazkodó társadalmi aktivitást.
 • Feltérképezzük azokat a magyarországi ügyeket, amelyek nemcsak érdemesek a beavatkozásra, de imázs-előnyökkel is bírnak a társaságcsoport számára.
 • Segítünk érvényre juttatni a társaságcsoport működése során a CSR alapelveit: az átláthatóságot, az elszámoltathatóságot, az etikus üzleti magatartás melletti elkötelezettséget, a fenntarthatóságot, valamint a kölcsönösséget.
 • Olyan kommunikációs lépésekre teszünk javaslatot, amelyek önálló hírértékkel bírnak egy-egy ügy népszerűsítésében, és – hűen a CSR filozófiájához – nem igénylik a fizetett hirdetési felületek igénybevételét.

Példák ilyen kommunikációs lépésekre:

 • a CSR kérdések hatékonyabb kezelése,
 • a környezeti kockázatok csökkentése,
 • a jó hírnév növelése – esetleg védelme,
 • javuló érintetti, ezen belül kiemelten fogyasztói és befektetői kapcsolatok,
 • a belső és külső kommunikáció fejlesztése.

A támogatás eredményességét segíti:

 • A támogatás irányainak meghatározása – biztosítva a források koncentrációját, és orientálva a támogatást igénylő szervezeteket;
 • Hosszútávú együttműködések kialakítása – kiszámíthatóvá téve a támogatást és biztosítva a gyakran időigényes programok eredményes megvalósítását, emellett a hosszú távú kapcsolat társaságcsoportunk számára is garanciát jelent a támogatások megbízhatóan hatékony felhasználására;
 • Pályázati rendszer kialakítása – növelve a kiválasztás átláthatóságát és egyértelművé téve annak kritériumait;
 • A támogatás felhasználásának és eredményének nyomon követése – segítve az eredmények mérését;
 • Változatos támogatási formák alkalmazása, kihasználva Társaságcsoportunk adottságait – lehetővé téve a források növelését, munkatársaink bevonását, szélesítve a támogatott szervezetek és célok körét.

Elismerések CSR- tevékenységünkért

 • Pro Caritate díj, 2014. december: Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere magas szintű állami kitüntetést adományozott Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony részére a társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott kiemelkedő munkájáért a Pesti Vigadóban.
 • Az Első Miskolci Lions Klub kitüntetése, 2013. december: Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony társadalmi szerepvállalás terén nyújtott munkáját az Első Miskolci Lions Klub egy arany oroszlán szoborral ismerte el, és tiszteletbeli Lions Klub taggá fogadta. Az ünnepélyes eseményre Miskolcon került sor, ahol a Lions országos alkormányzója, István Zsolt adta át az elismerést elnök asszonynak.
 • „A Gazdaság Szolgálatáért” kamarai díj, 2013. november: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége több éves kiemelkedő teljesítménye, a régióban betöltött szerepe alapján 2013-ban Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszonynak ítélte a kamarai díjat.
 • „A Civilek Támogatásáért” díj, 2012. május: Miskolc Város Napja alkalmából 2012-ben is sor került a városi kitüntetések, elismerések átadására. Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony munkáját a város ”A Civilek Támogatásáért” díjjal ismerte el. A kitüntetés átadására az ünnepi közgyűlésen került sor. A díjat dr. Kriza Ákos, Miskolc MJV Polgármestere adta át.
 • „A Segítünk Segítője 2012” díj, 2012. április: Az Észak-Magyarország című napilap folyamatosan igyekszik hírt adni azokról a nehéz helyzetbe került intézményekről, magánszemélyekről, akiknek a legnagyobb szükségük van a közösség összefogására a talpon maradáshoz. Az ilyen – sok esetben országos – visszhangot kiváltó eseményekben segítséget nyújtó jótékonykodókat díjazták „A Segítünk Segítője 2012” díjjal. Az ÉMÁSZ Nyrt. a vilmányi gyerekek megsegítésére indított karácsonyi akciójának köszönhetően kapta meg az elismerést.
 • „Legsikeresebb Partneri Együttműködések” és „Az Év Társadalmi Befektetési Programja”, 2011. december: A Partnerség.Hatás.Innováció 2011 Konferencia keretein belül a Magyar Adományozói Fórum által létrehozott "Társadalmi Befektetések Díj" négy kategóriában került kiosztásra. Társaságcsoportunk két első helyezést szerzett a „Plusz energia” programjával, mely a Máltai Szeretetszolgálattal való egy éves együttműködésünk elemeit tartalmazta. A fődíjat dr. Rétvári Bence – a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Parlamenti államtitkára adta át.