Ugrás a tartalomra

Pályázati lehetőség közhasznú alapítványoknak 2020-ban

Társaságaink sok éve vallják: „ott szeretnénk segíteni, ahol arra a legégetőbb szükség van.” Mindezt pedig továbbra is az ELMŰ illetve ÉMÁSZ ellátási területén, transzparensen működő, közhasznú alapítványok vagy egyesületek bevonásával tesszük.

Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzetben minden erőnket közös ügyünkre, a járvány leküzdésére kell fordítanunk. Nem csak a mindennapi munkánkkal, az energia ellátás folytonosságának mindenáron történő fenntartásával, hanem a rászorultak további segítésével is kívánunk segíteni. 

Szándékunk az, hogy olyan közhasznú alapítványokat támogassunk, amelyek az új koronavírus járvány következtében még inkább hátrányos helyzetbe került csoportok, például nehéz körülmények között élő gyermekek vagy idősek számára nyújtanak hatékony segítséget. Az ELMŰ és az ÉMÁSZ területén is, 3 hónapon keresztül, havonta 2-2 programot tudunk támogatni egyenként 500.000,- forinttal. Támogatási irányelveinknek megfelelően elvárás, hogy a pályázó közhasznú alapítvány/egyesület a pályázat beadásakor hitelesen igazolja, hogy a projekt végrehajtásához szükséges forrás 30%-ával (egyéb forrásból) már rendelkezik.

Május elsejétől várjuk a pályázatokat az elmuemaszsegit[AT]emasz.hu e-mail címre. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket is szíveskedjenek erre az e-mail címre küldeni.

A döntéshozatalok tervezett időpontjai: május 29., június 30. és július 31. Az eredményt mind honlapunkon, mind Facebook oldalunkon közzétesszük, és természetesen a nyertesekkel közvetlenül is felvesszük a kapcsolatot.

Fontos, hogy a pályázatban pontosan adják meg a pályázatuk érvényességi idejét, mert ha az első körben ugyan nem nyernek, de a pályázati anyagokban vállalt feltételek továbbra is fennállnak, a következő hónapban újra lesz lehetőségük arra, hogy a legjobbak közé kerüljenek.

 A döntést a vállalat munkatársai szavazással fogják meghozni. Ezért fontos, hogy pályázatuk célját, szervezetüket egy rövid anyagban (lásd pályázati űrlap) alaposan bemutassák. Szavazásra csak a teljes körűen kitöltött, minden feltételnek megfelelő pályázatokat küldjük tovább.

Megújult pályázati űrlapunkat letölthetik az oldal alján.

Kérjük, csatolják az űrlaphoz a következő kötelező mellékleteket: adatlap, alapítói okirat, a szervezet bírósági bejegyző végzése, igazolás a program megvalósításához szükséges forrás 30%-ának rendelkezésre állásáról. 

Várjuk jelentkezésüket, hogy közösen segíthessünk azokon, akiknek a legnagyobb szükségük van rá!

#ELMŰ_ÉMÁSZ_Segít

Kapcsolódó dokumentumok