Ugrás a tartalomra

Fontosabb események 2014-ben

Adomány átadás a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikájának

2014. március 21.

Ünnepélyes keretek között, a sajtó jelenlétében átadták a KSG kft. négyszázezer forintos adományát a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikájának a Tűzoltó utcában a Társadalmi Kapcsolatok osztálya szervezésében.

Az összegből egy radiológiai leletező munkaállomást vásároltak, ami jelentősen megkönnyíti az orvosok munkáját.

Társaságcsoportunkat Irlanda Boglárka mellett Mészáros Péter, Kalmár Zsolt ügyvezetők, Lécz Krisztina osztályvezető és két ügyfélszolgálati munkatárs képviselte.

Együttműködési megállapodása B-A-Z Megyei Rendőrfőkapitánysággal

2014. május 22.

Társaságcsoportunk dr. Vereckei Csaba, megyei főkapitány és Hans-Günter Hogg, igazgatósági tag aláírásával megújította együttműködését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

A Társadalmi kapcsolatok osztálya szervezésében, sajtó jelenlétében megtartott, jutalmazással összekötött rendezvényen Társaságcsoportunkat Hans-Günter Hogg igazgatósági tag, Molnár József, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. üzemvitelért felelős ügyvezetője, Fodor József, a Méréstechnika és mérőellenőrzés osztály vezetője és Irlanda Boglárka, a Társadalmi Kapcsolatok osztályvezetője képviselte.

Együttműködési megállapodás aláírása a csepeli önkormányzattal

2014. június 19.

Az adósságspirál-probléma kezelése érdekében hosszú távú együttműködés jött létre a csepeli önkormányzat, Társaságcsoportunk, a Főgáz Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet között.

Egyedülálló projektről van szó, hiszen most először vesz részt egy önkormányzat ilyen jellegű segítségnyújtásban. Közel fél évig tartó egyeztetések sorozata előzte meg a szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírását.

Az együttműködő felekkel való kapcsolatfelvételt, az együttműködés kialakítását és a mintaprojekt megvalósítását Társaságcsoportunk részéről Thiell asszony, a KSG Kft. Számlázás és követeléskezelés osztálya és a Hálózati divízió közreműködésével a Társadalmi Kapcsolatok osztálya koordinálja.

Adományátadás Miskolcon

2014. június 27.

Az ELMŰ és az ÉMÁSZ egyik idén nyugállományba vonult felügyelőbizottsági tagja, Hermann Lüschen úr a búcsúajándékát jótékonysági célra ajánlotta fel.

Adományából, melyet jelképesen Hans-Günter Hogg igazgatósági tag adott át, az árván maradt miskolci Fazekas testvéreket segítjük azzal, hogy Társaságunk 2 évre átvállalta a villanyszámlájukat.

Az átadáson részt vett az árvák egyik fő pártfogója, Dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere is.

Smart City konferencia

2014. június 27.

A miskolci városháza közgyűlési termében került megrendezésre az a Smart City konferencia, melyen az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, a Bosch és a Miskolci Egyetem mellett a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai, valamint a város több középiskolája is képviseltette magát.

A rendezvény szervezése és lebonyolítása osztályunk közreműködésével valósult meg. Hans-Günter Hogg, igazgatósági tag előadásában hangsúlyozta a városvezetéssel fenntartott szoros együttműködés jelentőségét az energetikai fejlesztések területén is.

Előadást tartott továbbá Társaságcsoportunk részéről Bessenyei Tamás, a Műszaki támogatások terület igazgatója és Kovács Csaba, műszaki főmunkatárs.

Az ÉMÁSZ 120 éves jubileumi rendezvénye Miskolcon

2014. november 14.

A Miskolci Nemzeti Színházban 300 vendég részvételével tartottuk jubileumi rendezvényünket. Ez alkalomból Stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást írt alá társaságunk és Miskolc város vezetése annak érdekében, hogy közösen dolgozzák ki Miskolc okos város koncepcióját.

A rendezvényen sor került jótékonysági programokra is. Egyrészt könyvadományokkal tettük lehetővé egy borsod megyei gyermekintézmény könyvtárának kialakítását, másrészt borárverést tartottunk, melynek bevételét tehetséges, de hátrányos helyzetű fiatalok ösztöndíjprogramjának megvalósítására ajánlottuk fel.

A sajtó jelenlétében megtartott rendezvényen részt vett többek között Németh Lászlóné, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért, valamint a nemzeti közműholding kialakításáért felelős államtitkár, Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európa Parlament alelnöke és Dr. Lévai Anikó, a Magyar Ökumenikus Segélyszervet jószolgálati nagykövete.

Miniszteri kitüntetés Thiell asszonynak

2014. december 1.

Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony ünnepélyes keretek között magas szintű állami kitüntetést, Pro Caritate-díjat vehetett át Balog Zoltántól, az Emberi Erőforrások miniszterétől a társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott kiemelkedő munkájáért a Pesti Vigadóban.

A díjátadón a miniszter külön kiemelte elnök asszony nevét, aki „egy olyan külföldi vállalatot képvisel, amely nem csak hasznot akar, hanem arra az országra is figyel, ahol működik”.

Karácsonyi jótékonysági program Salgótarjánban

2014. december 11.

Nógrád megyében nyolc, hátrányos helyzetű térségben működő óvodának biztosítottunk támogatást. Az adomány átadására Salgótarjánban került sor, ahol a kedvezményezett intézmények képviseletében Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke vette át az adományt dr. Kövesdi Zoltán igazgatósági tagtól.

Karácsonyi jótékonysági program Miskolcon és Girincsen

2014. december 12.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nehéz körülmények között élő gyermekek és fiatalok mindennapjait támogattuk azon szervezeteken keresztül, amelyek segítő kezet nyújtanak a felemelkedéshez és megkapaszkodáshoz. Az adományokat Miskolcon Hans-Günter Hogg igazgatósági tagtól Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője vette át jelképesen öt borsod megyei gyermekintézmény nevében.

A társaságcsoport vezetői karácsony alkalmából személyes ajándékvásárlással és adományozással is megörvendeztetnek évről évre egy-egy intézményt. Idén ezeket az ajándékokat a pénzbeli adományban is részesülő girincsi gyermekotthon lakói kapták meg, amit az ÉMÁSZ Hálózati Kft. munkatársai is kiegészítettek édességekkel.

Karácsonyi jótékonysági program Heves városban

2014.december 17.

Heves megyében többek között Egerben, Heves városban, Gyöngyösön és Mátraderecskén működő óvodák és iskolák fejlesztését segítjük. Az ünnepélyes eseményre Heves városban kerül sor, ahol Bernhard Lüschper igazgatósági tag adta át a támogatást jelképesen Dr. Pajtók Gábornak, a megyei kormányhivatal vezetőjének.

Jótékonysági ételosztás rászorulóknak

2014. december 18.

Már hagyományosnak tekinthető a karácsonyi jótékonysági ételosztás, hiszen minden évben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet év végi akciójában veszünk részt, nemcsak anyagi támogatással, hanem önkéntes munkával is.

Az ételosztásban segítséget nyújtó ELMŰ-ÉMÁSZ-os munkatársak között volt Dr. Marie-Theres Thiell asszony, illetve a Mátrai Erőmű Zrt. és a FŐGÁZ Zrt. vezetői közül is többen csatlakoztak az önkéntes programhoz.