Ugrás a tartalomra

Fontosabb események 2015-ben

Újra a SOTE II. Gyermekklinika kapta a KSG adományát

2015. február 13.

Ügyfélszolgálati társaságunk minden évben kétszer gyűjtést szervez, ahol a dolgozók által felajánlott forintokat a vezetőség megduplázza, az így kapott összeget pedig eljuttatják egy olyan intézménynek, amit a munkatársak szavazás útján választanak ki. A választás idén is a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikájára esett.

Az adományt munkatársaink képviselői személyesen adták át Prof. Dr. Schuler Dezső és Dr. Karádi Zoltán főorvosoknak az itt kezelt kis betegek támogatására.

E-Moblitás Nap a Fóti Élhető Jövő Parkban

2015. április 1.

Az elektromos autózás infrastruktúráját tekintve egyedülálló fóti Élhető Jövő Park különleges eseménynek adott otthont. A rendezvény középpontjában a Mercedes-Benz, az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat környezetvédelmi törekvései, valamint a vállalatok emisszió-mentes közlekedés érdekében tett erőfeszítései álltak.

Társaságcsoportunk hosszú ideje elkötelezett a környezetbarát technológiák és a tiszta energia iránt, ezért is kívánunk az elektromos autózás úttörői lenni Magyarországon. Anyavállalatunk, az RWE európai tapasztalataira építve 2010-ben indítottuk útjára Magyarországon is Elektromos Mobilitás Programunkat.

Kezdeményezésünk célja a hazai közúti közlekedés átalakulásának elősegítése, valamint az energiatudatos, a környezetért és a jövőért felelős gondolkodásmód elterjesztése.

Ruhagyűjtő önkéntes program

2015. május 4-6.

A legszegényebbek támogatása érdekében ismét jótékonysági ruhagyűjtésre került sor társaságcsoportunknál, melynek során rászoruló családoknak juttattunk el használt ruhákat illetve cipőket az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. 5 helyszínen 76 db 110 literes zsákot töltöttek meg munkatársaink.

3.825 db. ruhaneműt és több mint 127 pár cipőt adtunk át a segélyszervezetnek.

Önkéntes véradó nap Miskolcon és Budapesten

2015. május 8. és május 29.

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve ezen a tavaszon is sikeres véradó napokat tartottunk. Miskolcon 53, Budapesten 61 munkatársunk adott vért, akik közül sokan már 10-20-30-, illetve 40-szeres véradónak számítanak.

Mosolygó kórház jótékonysági akció

2015. június 19.

Társaságcsoportunk Női Fórumának tagjai rendszeresen vesznek részt önkéntesként karitatív munkákban. Ezúttal beszélni nem tudó gyermekek tanítását segítő táblagépeket adtak át a budapesti Pethő Intézet óvodája számára, majd színes festményeket varázsoltak a kezelőhelységek falára.

Kollégáink többórás munkájának köszönhetően a korábban kissé rideg szobák, folyosók és termek falai gyönyörű mandalákkal és egyéb kedves állatfigurákkal lettek gazdagabbak.

RWE GO & SEE Tour

2015. július 8.

Társaságcsoportunk anyavállalata, az RWE második alkalommal rendezte meg GO & SEE TOUR elnevezésű autós túráját, amellyel az e-mobilitás egyre növekvő jelentőségére és az energetika területén zajló forradalmi változásokra szerette volna felhívni a figyelmet.

Fiatal munkatársaink a szlovéniai Ljubljanától a németországi Essenig tartó út során 3000 km-t megtéve hét európai országot és 14 állomást érintettek. Budapestet, Fótot és Miskolcot is meglátogatták elektromos autójukkal, ezzel is népszerűsítve a környezetbarát közlekedést.

Madárvédelmi Projekt

2015. július 14.

A Bükki Nemzeti Park területén végzett madárvédelmi projekt programzáró rendezvényét Dr. Friedrich Wilhelm Knebel igazgatósági tag jelenlétében Mezőtárkány-Tepélypusztán tartották. A most lezárult KEOP projekt csaknem 109 ezer fogyasztót, 1800 km hálózatot és 8841 db oszlopot érintett, továbbá 2800 m új kábelfektetést foglalt magába.

A projekt teljes költségvetése 1347 millió Ft volt, amelyből az ÉMÁSZ hozzájárulása 268 millió Ft-t tett ki.

Segítségnyújtás a migránshelyzet kezelésében

2015. szeptember 14.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Társaságcsoportunk segítségét kérte olyan műszaki berendezések beszerzésében, amelyek az ország tetszőleges pontján üzembe helyezve mobiltelefonok tömeges feltöltését teszik lehetővé.

A készülékek az országunkon áthaladó migránsoknak nyújtanak segítséget mobiltelefonjuk feltöltésénél. Az ilyen esetekre elhatárolt segélyalap terhére négy darab tranzit szekrényt vásároltunk és adtunk át a segélyszervezetnek.

Székházavató az Ökumenikusoknál

2015. szeptember 16.

Ünnepélyes keretek között átadták a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet új székházát, amelynek felépítését Társaságcsoportunk több módon is támogatta.

A kivitelezési költségek fedezéséhez Társaságcsoportunk jelentős összeggel járult hozzá. Ezen felül az épületgépészeti tervek elkészítésével, a hűtési-fűtési rendszer kialakításával, a vízellátás és a csatornahálózat kivitelezésével, valamint egy 14 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítésével segítette a székház felépítését.

A segélyszervezet jószolgálati nagykövetei, Lévai Anikó és Kovács Kokó István mellett Dr. Marie-Theres Thiell asszony és Dr. Friedrich Wilhelm Knebel úr is részt vett a rendezvényen.

Humanitárius adomány a migránsok megsegítésére

2015. szeptember 21.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetője a migránsok magyarországi ellátásának jobbá tétele érdekében kért segítséget.

Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony patronálásával Társaságcsoportunk humanitárius támogatásként 2000 db. takaró vásárlását finanszírozta a segélyszervezet számára.

Rendezvény a fóti Lovasterápiás Központban

2015. szeptember 25.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóton található Lovasterápiás Központjában rendezték a Magyar Lovasterápia Szövetség nagyszabású díjlovas tornáját. A verseny egyik kiemelt támogatója az ELMŰ-ÉMÁSZ volt. Társaságcsoportunk különböző módokon évek óta segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját.

Ennek keretében épült ki korábban a szervezet által üzemeltetett fóti Lovasterápiás Központ önálló áramellátása és a díjlovas pályák közvilágítása is. A díjlovas torna a Szolgálat egyik kiemelt rendezvényének számít.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ pénzdíj felajánlásával támogatta az egyik versenyszámot (ELMŰ Intermediate II.), amelyet szeptember 25-én a délutáni órákban rendeztek. Az ezt követő díjátadó ünnepségen a győztesnek és a helyezetteknek Dr. Marie-Theres Thiell asszony nyújtotta át a teljesítményükért járó trófeákat.

Adományozás Salgótarjánban

2015. december 7.

Dr. Friedrich Wilhelm Knebel, igazgatósági tag ünnepélyes keretek között adott át jelképesen 18 Nógrád megyei település óvodája fejlesztésére összesen 4 millió forint értékű támogatást.

Az adományból Bátonyterenye, Salgótarján, Pásztó óvodáit, valamint Egyházasdengeleng, Héhalom, Hollókő, Lucfalva, Mátramindszent, Mátranovák, Mátraverebély, Mátraszele, Mátraszőlős, Mátraterenye, Rákóczibánya, Sámsonháza, Somoskőújfalu, Bárna, Szilaspogony óvodáját fejlesztik.

Adományozás Gyöngyösön

2015. december 8.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport és a Mátrai Erőmű Zrt. közös karácsonyi jótékonysági akciójának keretében Bernhard Lüschper úr Gyöngyösön 3.5 millió forint összegű adományt adott át jelképesen hét olyan Heves megyei oktatási intézmény képviselői részére, ahol kiemelkedő tehetséggondozó munka folyik.

Továbbá 1.5 millió forinttal támogatta a Mátrai Erőmű Zrt. a gyöngyösi Autista Segítő Központ munkáját.

Adományozás Miskolcon

2015. december 10.

Miskolcon dr. Friedrich Wilhelm Knebel 3 millió forint összegű pénzadományt adott át jelképesen Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén működő, tehetséggondozással foglalkozó 10 oktatási intézménynek az ELMŰ-ÉMÁSZ nevében.

Adományozás Encsen és Perén

2015. december 10.

A Társaságcsoport vezetői körében november végén ajándékgyűjtést hirdettünk meg árva és félárva gyermekek részére. Az 51 vezető és közvetlen munkatársaik által december elején személyre szólóan felajánlott játékcsomagokat Dr. Friedrich Wilhelm Knebel igazgatósági tag néhány munkatársunkkal együtt adta át Encsen és Perén.

Továbbá jelképesen átadásra került az encsi és a perei gyermekek támogatására 500-500 ezer forint adomány.

Jónak lenni jó!

2015. december 13.

30 munkatársunk vett részt gyermekekkel együtt önkéntesként a közmédia által szervezett „Jónak lenni jó!” elnevezésű egész napos jótékonysági programon, Fóton. Ezúttal a cél a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatása volt, mely keretében Társaságcsoportunk 2 millió forintot adományozott.

Ételosztás rászorulóknak

2015. december 22.

Karácsonyi jótékonysági programunk zárásaként 1500 adagos meleg étel kiosztását valósítottuk meg Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony és az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, valamint a Mátrai Erőmű SWN-tagjainak részvételével, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve Csepelen, hajléktalanok és a környéken élő rászorulók részére.