Ugrás a tartalomra

Fontosabb események 2016-ban

Adományozás a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának

2016. március 29.

Ügyfélszolgálati társaságunk minden évben cégen belüli gyűjtést szervez jótékonysági célra. A dolgozók által felajánlott forintokat a vezetőség megduplázza, az így kapott összeget pedig eljuttatják egy olyan intézménynek, amit a munkatársak szavazás útján választanak ki. Így történt ez idén is.

Az elmúlt két évhez hasonlóan 2016-ban is a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikájára esett a munkatársak választása. Kétszázezer forint gyűlt össze a jótékonysági tombolán, amihez a vállalat ugyanennyit hozzátett, így az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül négyszázezer forintot adományozhattak a Radiológiai osztály támogatására.

Az összegből új számítógépek vásárlására nyílt lehetőség, ami jelentősen megkönnyíti az orvosok munkáját.

Véradó nap Miskolcon

2016. május 6.

Véradó nap volt Miskolcon az ÉMÁSZ központban. Ezúttal 58 kolléga vett részt a véradáson.

Önkéntesség Bagon

2016. június 20.

A BAGázs Egyesület 2 éve tartó Adósságkezelő Programjának mérföldköveként Dr. Friedrich-Wilhelm Knebel, igazgatósági tag és Dr. Horváth Elekné, ügyvezető igazgató, munkatársak részvételével hivatalosan átadták az adósságkezelésben részt vett családoknál felszerelt előrefizetős villamosenergia-mérőket Bagon.

Az átadást követően munkatársaink és 16 telepi család közösen diófa csemetéket ültettek fogyasztóvá válásuk kezdetének szimbólumaként.

Mesekönyvek adományozása a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának

2016. június 22.

Társaságcsoportunk Női Fórumának 10 tagja a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikára látogatott, ahol 51 mesekönyvet adományoztak a klinikát segítő alapítványnak. Munkatársnőinket Dr. Bakó Katalin, az alapítvány kuratóriumának elnöke megismertette a kórház négy onkológiai osztályán folyó munkával.

Ezt követően önkénteseink beszélgettek és mesét olvastak a kezelés alatt álló gyermekeknek.

Adomány a Máltaiaknak

2016. augusztus 30.

Nagy mennyiségű, újrahasznosítható elektronikai hulladékot adtunk át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére, melyet a Heves megyei Tarnabodon működő elektronikai bontóüzembe szállítottak.

A szeretetszolgálat a 2005-ben elindított „Befogadó falu” nevű programjával hajléktalan családok számára teremtette meg az esélyt az újrakezdéshez. Az ennek keretében létesült bontóüzemben került újrahasznosításra a Társaságcsoportunk által adományozott elektronikai hulladék.

Díjlovas és lovas terápiás verseny Fóton

2016. szeptember 23-25.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával, tizenkettedik alkalommal rendezte meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét.

A rendezvény egyik kiemelt támogatója az ELMŰ Nyrt. volt. A rendezvényen Társaságcsoportunkat Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony képviselte.

Adományozás Tiszaújvárosban, Alsózsolcán és Perecesen

2016. december 1.

Hagyományos, karácsonyi ünnepségsorozatunk első állomása Tiszaújváros volt, ahol Bernhard Lüschper, igazgatósági tag ünnepélyes keretek között 3 millió forint értékben adott át jelképesen pénzadományt Társaságcsoportunk nevében 11 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tehetségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének.

A rendezvényen beszédet mondott Demeter Ervin, a B-A-Z Megyei Kormányhivatal vezetője. Adományozási ünnepség volt ezen a napon Alsózsolcán is, ahol az itteni gyermekotthon és a környéken működő lakásotthonok fejlesztését támogatta Társaságcsoportunk, amit Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság B-A-Z Megyei Kirendeltségének igazgatója köszönt meg a helyszínen.

Végül a miskolci Vadász Úti Tagóvodában került sor az Igazgatósági tagok és közvetlen munkatársaik, valamint az F1-vezetők által személyre szólóan vásárolt ajándékok átadására, mellyel a nehéz körülmények között élő perecesi óvodásokat örvendeztettük meg.

Adományozás a Heves megyei Kálban

2016. december 6.

Hat Heves megyei település hat alapítványa egyenként ötszázezer, azaz összesen hárommillió forint támogatást kapott Társaságcsoportunktól rászoruló tehetségek gondozására illetve készségfejlesztésre.

Az adományt dr. Friedrich Wilhelm Knebel, igazgatósági tag adta át jelképesen, ünnepélyes keretek között Kál művelődési házában, ahol a támogatott alapítványok többsége műsorral köszönte meg a segítséget.

Az esemény házigazdája, Morvai János, Kál polgármestere mellett a térség országgyűlési képviselője, Horváth László, a megye kormánymegbízottja, dr. Pajtók Gábor, valamint a megyei közgyűlés elnöke, Szabó Róbert is megköszönte az áramszolgáltató cég ma már hagyományosnak mondható gesztusát.

Adományozás Salgótarjánban

2016. december 8.

Koncz László, igazgatósági tag Salgótarjánban 43 Nógrád megyei óvoda vezetőjének adott át jelképesen összesen 3 millió forintot, amelyet az érintett intézmények fejlesztésére, illetve gyermekprogramokra lehet fordítani.

A nógrádi óvodás gyermekek műsorát Koncz úr és Irlanda Boglárka igazgatósági megbízott Mikulás csomagokkal köszönte meg. Az adományozáson beszédet mondott Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Adományozás Miskolcon

2016. december 14.

Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony miskolci munkatársakkal közösen egy már használaton kívüli gépjárművet adományozott Miskolcon a nagyvisnyói Örökség Alapítvány részére.

Az adományozásra azok után került sor, hogy a Heves megyei szervezet segítségért fordult Társaságcsoportunkhoz annak érdekében, hogy az ottani szociális ebédkiszállítást folytatni tudják gépjárművük tönkremenetelét követően is.

Ételosztás Csepelen

2016. december 20.

A jótékonysági akciósorozatunk Csepelen zárult. Thiell asszony, az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Mátrai Erőmű Zrt. Női Fórumának tagjai a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben meleg ételt és élelmiszercsomagokat osztottak hajléktalanok számára Csepelen.