Ugrás a tartalomra

Fontosabb események 2017-ben

Adományozás a Heim Pál Kórháznak – 2017. február 13.

Ügyfélszolgálati társaságunk ebben az évben is megtartotta a vállalaton belül azt az immár hagyományossá vált jótékonysági gyűjtést, mely keretében a dolgozók által felajánlott forintokat a vezetőség megduplázza, az így kapott összeget pedig eljuttatják egy olyan intézménynek, amit a munkatársak szavazás útján választanak ki. Ebben az évben az így felajánlott ötszázötvenezer forintos adományt a Heim Pál Gyermekkórház kapta, melyet ultrahang készülék és vizsgálófejek vásárlására fordítottak az Urológiai osztály támogatására.

Véradás Miskolcon – 2017. május 5.

Véradás volt a miskolci ÉMÁSZ központban, melyen 47 munkatársunk vett részt.

Használt ruhagyűjtés rászorulóknak – 2017. május 8.

Használt ruhagyűjtést tartottunk 5 gyűjtőponton, melynek eredményeként Társaságcsoportunk budapesti, miskolci, gyöngyösi, illetve egri telephelyein összesen 68 db 110 literes zsákot töltöttünk meg ruhával. Az Ökumenikus Segélyszervezet gondoskodott arról, hogy az adományok eljussanak a rászorulókhoz.

TechCsajok rendezvénysorozat középiskolás lányoknak – 2017. május 15-19.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara több kiemelt tagvállalata támogatásával négy városban rendezte meg a TechCsajok rendezvénysorozatot, hogy a műszaki pályák iránti érdeklődést fokozza a diáklányok körében. A rendezvénysorozat állomásai Budapest (támogató: Siemens Zrt.), Pécs (támogató: Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.), Debrecen (támogató: BASF Hungária Kft.) és végül Miskolc (támogató: az innogy/ELMŰ-ÉMÁSZ) voltak. A félnapos események első részében női vezetők számoltak be az ezeken a területeken rejlő lehetőségekről. Majd az adott régió vállalatai interaktív kiállítás formájában, műszaki és tudományos felszerelések, gépek és termékek segítségével, mutatták be a műszaki pályák érdekességeit.  A miskolci rendezvényre május 19-én került sor a Herman Ottó Gimnáziumban háromszáz lány részvételével.

Gyermekek és Fiatalok Fejlesztő Házának átadása – 2017. június 8.

Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke részt vett az Ökumenikus Segélyszervezet (MÖSZ) által Csepelen megvalósított Gyermekek és Fiatalok Fejlesztő Háza átadásán, amelynek berendezéséhez az ELMŰ-ÉMÁSZ támogatást nyújtott. Elnök asszony a MÖSZ jószolgálati nagyköveteivel, Dr. Lévai Anikóval és Kovács ’Koko’ Istvánnal, valamint Lehel László elnök-igazgatóval adta át a Csepelen megvalósított új szociális központot.

Szemétszedés a Budapesti Vizes VB előtt – 2017. július 1.

A Budapesti Vizes Világbajnokság előkészületeként az ELMŰ-ÉMÁSZ a XIII. kerületi Önkormányzattal és a Vizafogó utcai lakosokkal összefogva akciót hirdetett a Sporttelep melletti park rendbetételére és kitakarítására. A megjelent csaknem 35 ember kb. 800 kg hulladékot szedett össze.

Díjlovas és Lovasterápiás Verseny Fóton – 2017. szeptember 24.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával, tizenharmadik alkalommal rendezte meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. A rendezvény fő támogatója, az OTP Bank Nyrt. mellett idén is kiemelt támogató volt az ELMŰ Nyrt. Három napon keresztül egymás mellett, sőt, egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással versenyeztek élsportoló lovasok és fogyatékkal élő gyerekek.

Véradás Miskolcon – 2017. december 1.

A Miskolci központban megtartott véradáson összesen 49 munkatársunk adott vért, akik közül sokan már többszörös véradónak számítanak.

Adományozások Miskolcon – 2017. december 05.

Az adventi jótékonysági rendezvények sora Miskolcon kezdődött, ahol Koncz László, igazgatósági tag 3 millió forint értékben adott át jelképesen pénzadományt 7 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tehetségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének. A rendezvényen beszédet mondott Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő is. Ezen a napon az avasi Szilvás Úti Óvodában ajándékok átadására is sor került az óvodások számára, melyeket az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Társaságcsoport vezetői egyenként, személyre szólóan vásároltak.  Ezen a napon szintén Miskolcon egy használt gépjárművet is adományoztunk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára, mellyel egy borsodi település gyermekfejlesztő tanodájának látogatását könnyítettük meg a környéken élő hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Adományozás Salgótarjánban – 2017. december 07

Franz Retzer, igazgatósági tag Salgótarjánban Nógrád megyei óvodák vezetőinek adott át jelképesen 3 millió forintot, amelyet az érintett óvodák fejlesztésére vagy gyermekprogramok megvalósítására lehetett fordítani. Az eseményen részt vett Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Adventi esték nyugdíjasaiknak – 2017. december 07. és december 12.

Immár hatodik alkalommal került sor az ELMŰ és az ÉMÁSZ nyugdíjasainak adventi délutánjára Budapesten illetve Miskolcon.

Adományozás Gyöngyösön – 2017. december 08.

Horváth Krisztina, igazgatósági tag Gyöngyösön 3 millió forint összegű pénzadományt adott át Heves megyei, tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek. A rendezvényen részt vett többek között Dr. Seszták Attila, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Horváth László országgyűlési képviselő is.

Adományozás Budapesten – 2017. december 20.

Dr. Marie-Theres Thiell, elnök asszony látogatást tett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Idősek Otthonában. Az ELMŰ-ÉMÁSZ támogatást nyújtott a Szeretetszolgálat idősek otthonában történő betegellátásának fejlesztéséhez, az ellátáshoz szükséges technikai és tárgyi feltételek megteremtése, a meglévő eszközök korszerűsítése céljából. Az adományból elektromos ágyakat, betegemelő készülékeket és speciális eszközöket vásároltak. Ezen felül a fürdető helyiség felújítására is sor került. Elnök asszony Irlanda Boglárka igazgatósági megbízott kíséretében élelmiszer ajándékcsomagokat adott át ezen a napon az intézményben élő időseknek.

Ételosztás Csepelen – 2017. december 20.

Az adventi jótékonysági akciósorozat Csepelen zárult, ahol az ELMŰ-ÉMÁSZ vezetői a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben meleg ételt és szaloncukrot osztottak rászorulók számára. Az ételosztásban részt vett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek is.