Ugrás a tartalomra

Fontosabb események 2019-ben

Önkéntesség

Március 7.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány kapta az Ügyfélszolgálati Kft. 500 ezer forint értékű adományát, melyet az alapítvány életmentő eszközök vásárlására fordított. A Társaság minden évben cégen belüli gyűjtést szervez jótékonysági célokra. A dolgozók által felajánlott forintokat a vezetőség kiegészíti, az így kapott összeget pedig minden alkalommal eljuttatjuk egy olyan alapítványnak, amit a munkatársak szavazás útján választanak ki. Ezúttal is házon belüli online szavazás formájában dőlt el, ki kapja a felajánlást.

Április 1-30.

Ismét ruhagyűjtési akciót hirdetett az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyűjtés kiemelt célja volt, hogy jó állapotban levő ruhákat gyűjtsön rászoruló családoknak.  A jótékonysági segélyakcióhoz Társaságcsoportunk is csatlakozott, több telephelyen szervezve meg a gyűjtést. A segélyakciót szép eredménnyel zártuk: budapesti, miskolci, gyöngyösi, illetve egri telephelyeinken összesen 116 db 110 literes zsákot töltöttünk meg ruhákkal.

Április 23 - Május 17.

Jótékonysági könyvbörze volt a Váci úti cégközpontban. A munkatársaink által felajánlott könyvek eladásából befolyt összeggel a „Buda a Dolgozókért" Alapítványt támogattuk, hogy elhunyt munkatársaink családtagjait ezzel is segítsük. A mintegy 1100 darab adományozott könyvből 5 nap alatt 350 darab került értékesítésre, és 320 ezer forint gyűlt össze.

December 3-10.

Munkatársaink adakozásának köszönhetően sikeres cipős doboz-ajándékgyűjtési akciót valósítottunk meg. A 75 csomagot a Máltai Szeretetszolgálat miskolci Családok Átmeneti Otthonának lakói kapták meg karácsonyi ünnepség keretében.

Adományozás

November 7.

Felavatták az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekházát Boldogkőújfaluban, amelynek megvalósulásához Társaságcsoportunk is jelentős támogatást nyújtott. A Gyerekház célja, hogy Boldogkőújfalun illetve a környező településeken élő, 0-3 éves gyermeket nevelő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nyújtson segítséget. A megújult épület ünnepélyes átadóján jelen volt Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Orosz Zoltán, Boldogkőújfalu polgármestere, valamint az új intézmény létrehozását támogató vállalati partnerek vezető képviselői is.

Rendezvények

Szeptember 27-29.

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén 15. alkalommal rendezte meg a fogyatékkal élő gyermekek lovasterápiás versenyét, valamint nemzetközi és nemzeti díjlovas versenyt. Idén is a rendezvény kiemelt támogatója volt az ELMŰ-ÉMÁSZ. Az utolsó napon egy játékos versenyszám erejéig egymással versenyeztek élsportoló lovasok és fogyatékkal élő gyerekek. A közös versenyszámon Franz Retzer úr és Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott asszony csapatkapitányként segítette a versenyző gyerekeket. Hasonlóan az elmúlt évekhez, az eseményen számos munkatársunk is részt vett, sokan családjukkal együtt élvezték a programokat

Október 8.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara több tagvállalat, köztük az innogy/ELMŰ-ÉMÁSZ aktív támogatásával a TechCsajok rendezvénysorozatot. A TechCsajok műszaki és természettudományi szakmai pályákat népszerűsít középiskolás lányok felé. A budapesti nyitórendezvényen, melynek házigazdája, Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony volt, több mint 200 diáklány vett részt. A kormányzat részéről jelen volt és beszédet mondott Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, valamint Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

Karitatív advent a tehetségfejlesztésért

December 3-20.

 A karácsonyt megelőző időszakban ezúttal is jelentős adományokkal támogattuk a gyermekeket és a rászorulókat egy négy megyére kiterjedő jótékonysági programsorozat keretében. Az elmúlt évek hagyományának megfelelően ezúttal is kiemelt figyelmet fordítottunk a gyermekekre, és elsősorban olyan intézményeknek nyújtottunk adományt, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást.

A jótékonysági rendezvények sora december 3-án Miskolcon kezdődött, ahol Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony 3 millió Ft értékben adott át jelképesen pénzadományt 10 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének. A Herman Ottó Gimnáziumban tartott rendezvényen beszédet mondott Demeter Ervin kormánymegbízott. A támogatott intézmények ezúttal mezőkövesdi, mádi, szerencsi, szirmabesenyői, abaújszántói, miskolci, putnoki, sályi, encsi és megyaszói iskolák voltak.

Ezen a napon a parasznyai Pitypalatty-Völgyi Csicsergő Óvodában ajándékok átadására is sor került az ottani óvodások számára, amelyeket az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Társaságcsoport vezetői egyenként, személyre szólóan vásároltak a gyermekek kívánságai alapján.

Béres József ügyvezető igazgató úr december 4-én Salgótarjánban Nógrád megyei óvodák vezetőinek adott át jelképesen összesen 3 millió Ft-ot, amelyből 58 óvoda támogatása valósult meg. Az eseményen részt vett Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, Becsó Zsolt és Becsó Károly országgyűlési képviselők, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.
Ugyanezen a napon Fodor József, ügyvezető igazgató úr Gyöngyösön összesen 3 millió Ft összegű pénzadományt adott át Heves megyei tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek. A rendezvény résztvevői között volt Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és Horváth László országgyűlési képviselő is. A támogatásokból gyöngyösoroszi, gyöngyösi, pétervásárai, várasztói és tarnaleleszi projektek támogatása valósult meg.

December 19-én Csepelen zárult az adventi jótékonysági programunk, ahol Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony, az ELMŰ-ÉMÁSZ Női Fórumának tagjaival, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben meleg ételt és szaloncukrot osztott rászorulók számára.