Ugrás a tartalomra

ELMŰ-ÉMÁSZ vezetői látogatás az Idősek Gondozóházában

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2018 februárjában azzal a céllal nyitotta meg az Idősek Gondozóházát Dunavarsány mellett (Erőspusztán), hogy időskorúak és 18. életévüket betöltött, önmagukról betegségük miatt gondoskodni nem tudó személyek számára komplex segítséget, korszerű ellátást nyújtson.

A szociális intézmény egy 3 épületből álló épületegyüttesben kezdte meg működését. Ebből 2 épület a lakók elhelyezésére, 1 épület pedig a közösségi programok biztosítására szolgál. Az intézmény 28 fő elhelyezését tudja biztosítani, amelyhez 10 db 2 ágyas és 8 db 1 ágyas szoba áll a rendelkezésre. A szobákhoz, nővérszoba, tálalókonyha, étkezőhelység és akadálymentes mosdók kapcsolódnak.

Az idősek ápolása, gondozása mellett az intézmény fontos célja, hogy az ellátottak részére mentális állapotuknak megfelelő programokat biztosítson, úgy mint közösségi programokat, egyéni beszélgetéseket, tanácsadásokat, ünnepekhez kapcsolódó programokat, játékos foglalkozásokat, melyek a mindennapokat színesítik.                              

Az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport az anyagi támogatás mellett személyes jelenlétükkel is jelen vannak az idősek gondozásában. Önkéntesként a vállalat vezetői látogatást tettek az intézményben, ahol tevőlegesen is bekapcsolódtak a munkába.

Ezt követően stratégiai megállapodást írt alá Dr. Marie-Theres Thiell és Lehel László, a további együttműködésre vonatkozóan.

MÖSZ - Dunavarsányi Szociális és Fejlesztő Központ támogatása

2018: 5 millió forint az Idősek Gondozóháza infrastrukturális feltételeinek biztosításának támogatására.

2019: 10 millió forint az Idősek Otthona szolgáltatásainak bővítésére, környezetének fejlesztésére, valamint az ellátás bővítése céljából kialakítandó épület tervezésére, felújítására kívánja fordítani. 

2020: 10 millió forint a dunavarsányi ellátás fejlesztésére, az Idősek Otthonaként kialakítandó új épület tervezésére, kivitelezésére, illetve az ingatlanegyüttes környezetének további fejlesztésére. 

Az intézetben folyó munkáról bővebben tájékozódhatnak az alábbi linken: https://www.segelyszervezet.hu/hu/dunavarsany