Ugrás a tartalomra

A jövő autója az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions töltési megoldásaival

A Mercedes első tisztán elektromos meghajtású, EQC modellje Magyarországra is megérkezett. A jövő autójához a legmagasabb elvárásoknak megfelelő töltési megoldásokra van szükség. A Mercedes-Benz Hungária Kft., a Mercedes-Benz márka magyarországi importőre az ELMŰ-ÉMÁSZ-t választotta stratégiai partneréül az elektromobilitási projektjének megvalósításához.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. döntésének hátterében az áll, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ anyacégének, az innogynak a Daimlerrel közösen fejlesztett töltőit megfelelő minőségű és biztonságú berendezésként minősítették, és a két cég együttműködési megállapodása Európa minden országára nézve érvényes.

Az EQC modell hazai bevezetéséhez kapcsolódóan két okból is fontos az egyedi igényeknek megfelelő, korszerű töltési infrastruktúra kialakítása.

  1. Egyrészt fel kellett készíteni a márkakereskedéseket az EQC forgalmazási jogának megszerzéséhez megszabott sztenderdek teljesítésére. Ezek a telephelyek bemutatóterébe, illetve a szervizek belső tereibe minimum 11 kilowatt, kültéri helyszíneikre 2x22 kilowatt teljesítményű, megfelelő minősítésű okostöltők telepítését javasolják. Jelenleg 14 magyarországi értékesítési és szervizpontot szerezte meg az EQC forgalmazási jogát, ezekben az ELMŰ-ÉMÁSZ töltőit használhatják.
  2. A töltési infrastruktúra fejlesztésének másik fő célja, hogy a vásárlók komplex e-mobilitási szolgáltatást kapjanak. Ennek keretében az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. professzionális segítséget nyújt az otthoni töltési megoldás kiválasztásához, telepítéséhez és szervizeléséhez is. A cég berendezéseinek és szolgáltatásának minőségét jól példázza, hogy a Mercedes garanciája csak akkor érvényes, ha az ügyfelek az ELMŰ-ÉMÁSZ okos fali töltőit (smart wallbox) választják az otthoni töltéshez.

A szolgáltatás jóval túlmutat a töltőértékesítésen, például szükség szerint a komplett hálózatbővítést is tartalmazza. Jelenleg kidolgozás alatt áll az EQC-vásárlók által igénybe vehető VIP ügyfélkezelés is. A különleges csomag a fali töltő vásárlásán túl magában foglalja a kiépítést, a teljes körű ügyintézést, az ügyfélszolgálatot és a szervizszolgáltatást is.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. intelligens e-mobilitási megoldásai tehát a töltőberendezésekhez kapcsolódó, az ügyfelek kényelmét és biztonságát szolgáló, magas szintű szolgáltatásokkal válnak teljessé. A vállalat az anyacégének, az innogynak a berendezéseit forgalmazza, telepíti és az ezekhez fejlesztett szoftvert alkalmazza. Az eOperate nevű platformon pedig teljes körű elektromobilitási szolgáltatást kínál az ügyfeleinek. Ennek része egyebek mellett a folyamatos, többnyelvű telefonos ügyfélszolgálat, a rövid időn belüli kiszállás, a sokoldalú mobilalkalmazás, a monitoringrendszer, a hozzáférés-menedzsment, a távfelügyelet, a távolról végezhető szoftverfrissítések vagy az idén nyáron bevezetett direktfizetési rendszer. Komplex töltési megoldásaival az ELMŰ-ÉMÁSZ a Mercedes-Benz magyarországi e-mobilitási ökoszisztémájának is részévé vált.