Ugrás a tartalomra

Az energiaellátás biztonsága érdekében további lépéseket tesz az ELMŰ-ÉMÁSZ

Az áramszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében az ELMŰ-ÉMÁSZ további biztonsági óvintézkedéseket vezet be. Ezek célja az ország működéséhez elengedhetetlen, stratégiai infrastruktúra működésének fenntartása, illetve a cég ügyfeleinek, munkatársainak egészségének megóvása. Egyes halasztható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és felkészüljön egy lehetséges járványhelyzetre. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején. Ezért az eddig megtett óvintézkedések mellett hétfőtől további, a villamosenergia-hálózati háttérfolyamatokhoz kapcsolódó változások lépnek életbe ideiglenesen.

Elektronikus vagy postai úton intézhető:

 • új bekapcsolási igények fogadása
 • teljesítménybővítési igények fogadása
 • kiviteli tervek és dokumentációk egyeztetése, tervfelülvizsgálat

 Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett, de az előzetes ütemterv szerint történik:

 • a biztonságos hálózati üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások
 • fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és új bekapcsolások
 • vezetéképítések és ezek tervezési munkái
 • műszaki átadás-átvétel
 • szakfelügyelet biztosítása
 • alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése

 Partnereink továbbra is elvégzik:

 • az áram mérőórák cseréjét, valamint
 • az időszakos áram mérőóra leolvasásokat.

Abban az esetben, ha a munkavégzés önkéntes vagy hivatalosan elrendelt karantén területére való belépéssel járna, a tevékenységet elhalasztják. Ilyen esetben az ELMŰ-ÉMÁSZ szakemberei kizárólag üzemzavar elhárítása érdekében, védőfelszerelésben lépnek be a karantén területére.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ mindent meg kíván tenni munkatársai egészségének megóvása érdekében, ezért ahol ez lehetséges, otthoni munkavégzést rendelt el. Az energiaellátás zavartalan biztosításához azonban helyszíni munkavégzéseket is végeznünk kell a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja, ezzel is támogatva a koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket. Vállaltuk, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot. A társaság az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal járul hozzá ahhoz, hogy a veszélyhelyzet időszakában minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.

Kérjük a villamosenergia-rendszer stabil működtetésére irányuló erőfeszítéseink támogatását és munkatársaink, megbízott partnereink helyszíni hálózati karbantartási és fenntartási munkálatainak elfogadását.


Budapest, 2020. március 16.

Tisztelettel,

Dr. Boross Norbert

Kommunikációs igazgató