Ugrás a tartalomra

Családbarát együttműködésben vesznek részt a magyarországi német vállalatok

Családbarát együttműködési megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (Deutsch-Ungarische Industrie- und Handelskammer, DUIHK), valamint a szervezet 42 tagvállalata 2019. január 31-én Budapesten.

Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az innogy Hungária ügyvezetője és az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke Novák Katalin államtitkár asszonnyal közösen Berlinben „álmodta meg” ezt az ötletet, ami intenzív előkészületek eredményeként született meg, öltött testet az aláírt megállapodásban. A megállapodás előkészítésében az ELMŰ-ÉMÁSZ részéről közreműködött Steványik Tamás HR igazgató és Dr. Papp Miklós jogi igazgató, a DUIHK részéről pedig Dirk Wölfer kommunikációs osztályvezető.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin asszony a DUIHK évnyitó rendezvényén, az aláírást megelőzően kifejtette, hogy a kezdeményezés a vállalati jó gyakorlatok ösztönzője lehet. Lehetőséget ad a családbarát munkahelyi környezet tapasztalatainak megosztására és nyitott minden új csatlakozó cég előtt.

A vállalatok többsége az államtitkár asszony szerint felismerte, hogy a családbarát munkahelyi környezet fontos versenyképességi tényező. Novák Katalin további intézkedéseket sürgetett ezen a területen, hiszen – mutatott rá – az európai átlaghoz képest Magyarországon még mindig lényegesen kevesebb kisgyermeket nevelő anya vállal munkát. Követendő példaként említette, hogy a márciustól érvényes új közigazgatási szabályozás bővíti egyebek között az első házasok és az unokát gondozó idősebbek pótszabadságait.

Dale A. Martin úr, a DUIHK elnöke hangsúlyozta, hogy a családbarát együttműködés enyhítheti a munkaerőhiányt, hiszen segíthet a gyermeket nevelők elhelyezkedésében. A család és a munka egyensúlya a kamara kiemelt témáinak egyike az idén, az infrastruktúra és a digitalizáció mellett – közölte. Reményét fejezte ki, hogy a német és osztrák cégek nemcsak a gazdaság, hanem a társadalom fejlődéséhez is hozzájárulnak Magyarországon, a DUIHK és az EMMI pedig közös munkacsoport keretében keresi a kedvezőbb munkahelyi feltételek lehetőségét.