E-mobilitás együttműködés a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel és Avalon Park Kft.-vel

2020. június 16–án az Avalon Parkban hivatalosan átadásra került a Mercedes-Benz Kft. által vásárolt, és az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. által telepített 5 db elektromos töltőberendezés.

Az átadó ünnepségen a Mercedes Benz Hungária Kft. részéről Hesz Tamás személyautó üzletágának kereskedelmi és marketing igazgató, az Avalon Park Kft. részéről Tóth Eszter kommunikációs és marketingigazgató, továbbá az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. részéről Nagy Zoltán ügyvezető igazgató közösen üdvözölték a résztvevőket.

A közös projekt a Daimler és az ELMŰ-ÉMÁSZ közötti stratégiai megállapodásra építve, illetve a Hell Cégcsoport és az ELMŰ-ÉMÁSZ között 2010-től fennálló szoros üzleti partnerség jegyében valósult meg.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ az E.ON csoport leányvállalata, az első közterületi töltőjének telepítése óta széles körű tapasztalatokat gyűjtött nem csak töltőinfrastruktúra telepítése, üzemeltetése és értékesítése, hanem e-autó flotta és IT háttér üzemeltetése terén is.

A Mercedes-Benz jóvoltából, és az ELMŰ-ÉMÁSZ segítségével 5 db elektromos töltőberendezés került telepítésre az Avalon Parkba. A professzionális töltőállomás kiépítésével az Avalon Park egy újabb exkluzív szolgáltatást biztosít az ország bármely pontjáról elektromos meghajtású autóval érkező látogatók, szállóvendégek számára.

A megnyitó beszédeket követően hivatalos szalagátvágás mellett átadásra került az 1 db 22 kV-os Wallbox töltő, valamint a 4 db eBox töltő. Az Avalon Parkban így már összesen 7 db elektromos töltőberendezésen van lehetőség elektromos autókat tölteni.