Energiapiac & Menedzsment konferencia B2B ügyfelek számára

Immár hagyomány, hogy minden év októberében megrendezzük legnagyobb üzleti ügyfeleink számára ingyenes energiapiaci rendezvényünket, az Energiapiac & Menedzsment konferenciát, ezáltal is biztos pontot nyújtva nagyfogyasztóink vezetői és energetikusai számára.

Az idei rendezvényt október 16-án tartottuk, amelynek a Danubius Hotel Helia adott otthont.

A rendezvény célja továbbra is az volt, hogy hírt adjunk a folyamatosan változó energiapiaci helyzetről, bemutassuk az aktuális trendeket és folyamatokat és nem utolsó sorban, hogy ápoljuk a jó kapcsolatot legfontosabb üzleti partnereinkkel. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. vezető munkatársai és szakértői mellett az energiapiactól távolabbi szektorok ismert és sikeres szereplőinek előadásai is színesítették a programot.

Az esemény résztvevőit a kereskedelmi divízióért felelős igazgatósági tagunk, Koncz László köszöntötte. Összefoglalójában elmondta a társaságcsoportnál az elmúlt évben történt változásokat, illetve néhány szóban beszélt az E.ON megállapodásról is. Beszámolójában kiemelte, hogy az ügyfelek maximális kiszolgálása érdekében mindent meg fogunk tenni, ahogy eddig is tettük.

Ezt követően Dr. Szabó László, az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatója terelte szakmai irányba a szót a Gondolatok az energiapiacról c. előadásával, amelyben bemutatta az energiapiac alakulására ható tényezőket, valamint elmondta, hogy miért szükséges a szorosabb kooperáció az energiaszektor és a fogyasztók között.

Folytatva a sort, Matisz Ferenc villamos energia portfóliómenedzsment vezető az áramárak alakulásáról nyújtott áttekintést, Szepesy Gábor földgáz portfóliómenedzsment szakértő pedig a gázárak alakulásáról és az azokat befolyásoló tényezőkről számolt be előadásában.

A szünet előtt Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke tartott rendkívül kompakt előadást a makrogazdaság alakulásáról és a várakozásokról.

A rendezvény második felében Nagy Zoltánt, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. ügyvezető igazgatóját kérdezte szakértő riporterünk a valamivel több mint egy éve megalakult cég eddigi tevékenységéről, valamint további céljairól. A Solutions tevékenységénél maradva Pálfy Barnabás, elektromobilitási megoldások termékportfólió menedzser mutatta be töltési megoldásainkat, valamint az elektromobilitás fejlődését, melyet vendégeink élőben is megtekinthettek; az elektromos autózás történetének két – egymástól igen távoli – mérföldköve, egy elektromos Puli, valamint egy Mercedes EQC várta az érdeklődőket.

A rendezvényen bemutatkozott a társaságcsoporthoz idén áprilisban csatlakozott Get Energy Solutions Kft. is, Rácz Attila kereskedelmi igazgató tartott előadást a TAO kedvezményből megvalósítható energiahatékonysági beruházásokról.

A konferencia záró részében Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója beszélt az építészetről és a 3D-s modellezésről, valamint a 3. informatikai forradalomról, majd zárásként Litkai Gergely, a hazai stand-up comedy egyik megteremtője, a Dumaszínház művészeti vezetője repítette vendégeinket a stand-up világába és mesélte el a Dumaszínház történetét, nehézségeit és sikereit.

Bízunk benne, hogy a rendezvény 190 résztvevője ezúttal is számos hasznos információt és inspiratív gondolatot nyert a konferencián elhangzottakból, a jó kapcsolat pedig eredményesen fogja segíteni a Sales terület munkatársait az őszi értékesítési hajrában.