Villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyének visszaadását kezdeményezte az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területére érvényes villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyét. Az érintett ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, a háztartások energia ellátása folyamatos, változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat, a szolgáltatóváltásról a megszokott kommunikációs csatornákon folyamatos és teljes körű tájékoztatást kapnak majd.
Hivatalos kérelemmel fordult az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza az ELMŰ és az ÉMÁSZ területre érvényes villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyét. A hivatal ezt követően más szolgáltatóktól ajánlatokat kérhet az ügyfélkör átvételére, és kijelölheti majd azt a társaságot, mely az érintett, alapvetően lakossági ügyfélkör számára a jövőben biztosítja a szolgáltatást. A vállalatcsoport a folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minden szakmai támogatást megad a hivatal és a leendő új egyetemes szolgáltató részére.

A szolgáltatóváltás azokat a Budapesten és Pest megye legnagyobb részében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-től. Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadása nem vonatkozik az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamos energia szolgáltatást.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően az érintett ügyfeleknek semmilyen teendő-je nincs, a szolgáltatóváltásig a megszokott módon kapják meg és egyenlíthetik ki áramszámláikat, intézhetik ügyeiket. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. a változásokról a már megszokott csatornákon keresztül folyamatosan tájékoztatja majd ügyfeleit. A változás a villamos energia szolgáltatás minőségét nem érinti. A szolgáltatóváltás pontos időpontjáról a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal dönt.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamos energia hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az ELMŰ Hálózati Kft. lesz. Ez azt is jelenti, hogy a cégcsoport kapcsolatban marad lakossági ügyfeleivel is, hiszen az áramhálózat üzemeltetőjeként a jövőben is garantálja majd számukra a biztonságos és magas színvonalú villamosenergia-ellátást, fejleszti és karbantartja hálózatát. Emellett feladata egyebek mellett a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése és szükség szerint helyszíni leolvasása is.