Fontos változás elektromosautó-töltő pontjainkon

Ahogy arról korábban hírt adtunk, idén májusban öt budapesti töltőoszlopunknál már elindítottuk a bankkártyás fizetést, ezt terjesztjük most ki további töltőpontjainkra, így ügyfeleink július 20-tól egységesen 10 Ft/kWh egységáron tölthetik fel az elektromos járműveiket.
A fizetős töltés bevezetésével továbbra is az a célunk, hogy minőségi, hozzáférhető és megbízható töltési lehetőséget nyújtsunk ügyfeleinknek. A szolgáltatás minőségének fenntartása, illetve további növelése csak akkor biztosítható, ha ezt a jövőben üzleti alapokra helyezzük. A közterületi töltők alapvetően nem az otthoni töltés kiváltására létesülnek, hanem azért, hogy az ügyfelek napi mobilitási szükségleteit kiszolgálják és támogassák azt, hogy az elektromos meghajtás a hagyományos üzemanyagon alapuló közlekedés alternatívájává váljon. Ehhez az áramszolgáltatók közül elsőként az ELMŰ-ÉMÁSZ kínál kWh alapú elszámolást és fizetést, ami az ügyfél számára a leginkább arányos megoldás, szemben a tranzakció vagy perc alapú elszámolással. Az e-autós annyit fizet, amennyit el tud autózni (a szolgáltatási ár arányos az akkumulátorba töltött energiamennyiséggel, egyéb fix díjak nélkül).

A fizetési megoldás teljes mértékben digitális, a fizetés az eCharge+ applikációban rögzített bankkártyával történik. A zökkenőmentes használat érdekében az applikáció előző, „eCharge” elnevezésű verzióját kérjük, töröljék telefonjaikról. A rendszer a töltés megkezdésekor egyszeri 900 Ft összeget zárol az érintett bankszámlán. A töltést követően a fel nem használt összeg automatikusan újra elérhetővé válik. A fizetésről az ügyfelek a töltést követően pár percen belül bizonylatot kapnak az applikáción keresztül. Áfás számla iránti igényüket továbbra is az e-mobszamla[AT]elmu-emasz.hu email címen jelezhetik.

További információk:

A töltési szolgáltatás működéséről szóló videó elérhető itt
A töltési szolgáltatás működéséről szóló leírás elérhető itt
Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) elérhetők itt