Az ELMŰ-ÉMÁSZ közös projektet indít a GreenGo e-carsharing szolgáltatóval

2018. július 1-től az ELMŰ-ÉMÁSZ pilot jelleggel elindítja közös projektjét Budapest első elektromos autómegosztó rendszerével, a GreenGo-val. A népszerű autómegosztó-szolgáltatással történő együttműködés elsődleges célja a járműhasználat és a hagyományos taxik igénybevételének csökkentése, a cég környezettudatos hozzáállásának erősítése.
A GreenGo az első magyar e-carsharing szolgáltatóként 2016 novemberében indult a fővárosban eredetileg 27 km2-es szolgáltatási területen 45 autóval. Jelenleg 200 db, 100%-ban elektromos meghajtású Volkswagen e-up!-ból álló flottája elégíti ki a városi közlekedéssel kapcsolatos igényeket.

A GreenGo tulajdonképpen nem más, mint egy a hét minden napján, 0-24 nyitva tartó autókölcsönző, ahol minden online intézhető. A személygépkocsik egy mobil applikáció segítségével percdíjas elszámolás alapján bérelhetőek. Egyszerű és felhasználóbarát működése miatt kifejezetten népszerűvé téve a rendszert a budapestiek körében.

Az ún. szolgáltatási terület, ahol az autók bérelhetőek, jelenleg Budapest 57 km2-es, belső területét fedi le. Fontos, hogy ezen a zónán belül található az ELMŰ Váci úti cégközpontja mellett a Kunigunda úti telephelye is.

A GreenGo a magánfelhasználók és kisvállalkozások mellett nagyobb budapesti vállalatoknak is reális alternatívát kínál a taxizás és a saját flotta teljes vagy részleges kiváltására.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ hosszú távú együttműködést tervez a GreenGo-val, amit egy 2018. július 1-ével induló pilot időszakkal alapoz meg. A szolgáltatás vállalati költséghelyre történő személyes regisztrációval vehető igénybe, a pilot időszakban díjmentes regisztrációval.

A GreenGo javaslata alapján a pilot 20-30 felhasználóval indult. Tekintettel arra, hogy az idei év január-május közötti taxihasználatról készült adatok elemzése során kiderült, hogy a leggyakoribb utazási viszonylat a cégközpont Váci út és Kunigunda utcai telephely, ezért az ezeken a viszonylatokon leggyakrabban utazó munkatársak részvételét ösztönözzük a pilot projektben. A pilot időszak végén pedig elegendő információ áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy a szolgáltatás értékelése megtörténhessen.

A GreenGo-val megvalósuló együttműködéstől azt várjuk, hogy a szolgáltatás a saját flotta használat és a taxihasználat költségeinek csökkentése mellett egyszerű és kényelmes közlekedési módot kínál a budapesti telephelyeink között közlekedő munkatársainknak. A projekt pedig kiválóan illeszkedik az ELMŰ-ÉMÁSZ fenntarthatósági programjába is, a zaj és légszennyezés valamint a városban parkoló autók számának csökkentésével ahhoz is hozzájárul, hogy Budapest élhetőbb város legyen.