Karitatív akcióval segítjük a gyermekeket idén adventkor is

A karácsonyt megelőző időszakban ezúttal is jelentős adományokkal támogatjuk a gyermekeket és a rászorulókat egy négy megyére kiterjedő jótékonysági programsorozat keretében. Ezúttal is kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyermekekre, és elsősorban olyan intézményeknek nyújtunk támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást.

A jótékonysági rendezvények sora december 3-án Miskolcon kezdődik, ahol Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony 3 millió Ft értékben ad át jelképesen pénzadományt 10 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének. A Herman Ottó Gimnáziumban tartandó rendezvényen beszédet mond Demeter Ervin kormánymegbízott.

A támogatott intézmények ezúttal mezőkövesdi, mádi, szerencsi, szirmabesenyői, abaújszántói, miskolci, putnoki, sályi, encsi és megyaszói iskolák lesznek. Ezen a napon a parasznyai Pitypalatty-Völgyi Csicsergő Óvodában ajándékok átadására is sor kerül az ottani óvodások számára, amelyeket az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Társaságcsoport vezetői egyenként, személyre szólóan vásároltak a gyermekek kívánságai alapján.

Béres József ügyvezető igazgató úr december 4-én Salgótarjánban Nógrád megyei óvodák vezetőinek ad át jelképesen összesen 3 millió Ft-ot, amelyből 58 óvoda támogatása valósul meg. Az eseményen részt vesz Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, Becsó Zsolt és Becsó Károly országgyűlési képviselők, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Ugyanezen a napon Fodor József, ügyvezető igazgató úr Gyöngyösön összesen 3 millió Ft összegű pénzadományt ad át Heves megyei tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek. A rendezvény résztvevői között lesz Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és Horváth László országgyűlési képviselő is. A támogatásokból gyöngyösoroszi, gyöngyösi, pétervásárai, várasztói és tarnaleleszi projektek támogatása valósul meg.

A jótékonysági akciósorozat december 19-én Csepelen zárul, ahol Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony az ELMŰ-ÉMÁSZ Női Fórumának tagjaival, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben meleg ételt és szaloncukrot oszt rászorulók számára.