Lovas hétvége Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2018. szeptember 28-30. között, immáron 14. alkalommal rendezte meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. A rendezvény fő támogatója, az OTP Bank Nyrt. mellett idén is kiemelt támogató volt az ELMŰ-ÉMÁSZ.

A szeptemberi versenyt 14. éve rendezték meg Fóton, hagyományosan jó hangulatban, sok vidámsággal és játékkal. Erről nemcsak a gyerekek, díjlovasok és a lovak gondoskodtak, hanem a rengeteg önkéntes segítő, a szervezők, lovászok, arcfestők, animátorok, közös játékok és nem utolsósorban a támogató cégek.

A Gyermekmentő fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában három napon keresztül egymás mellett, sőt, egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással versenyeztek élsportoló lovasok és fogyatékkal élő gyerekek. A vasárnapi közös versenyszámon Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke és Bánki Erik, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja csapatkapitányként segítette a versenyző gyerekeket. A közös versenyzés egyrészt hatalmas élmény a gyerekeknek, másrészt népszerűsíti a lovasterápiát, mint kiegészítő terápiás eljárást, és nem utolsósorban az egész lovassportot is.

A Lovasterápiás Versenyre 170 induló jelentkezett – látás- és mozgássérültek, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek. A terápiás versenyek összdíjazása 4 millió Ft volt. Ezek a nyeremények sokat jelentenek az intézményeknek, hiszen sok csapat a díjakból finanszírozza év közben a terápia költségeit. A versenyre érkező gyerekek és kísérőik utaztatásáról, szállásáról és ellátásáról a Gyermekmentő Szolgálat gondoskodott.

A vasárnapi családi napon reggeltől estig gyerekek és felnőttek is megtalálhatták a kedvükre való programokat. A versenyek mellett volt gyerekeknek arcfestés, lufi hajtogatás, játékos KRESZ-pálya és sok-sok fagyi. A kitelepült fogorvosi buszban és nőgyógyászati kamionban ingyenes szűrést szerveztek, emellett a biztonságos internet-használatról és a biztonságos közlekedés szabályairól is előadásokat tartottak az érdeklődőknek. A felnőtteknek a Mercedes tesztvezetést kínált a legújabb modelljein. A családi napon pezsgős reggelit, finom ebédet és vacsorát biztosítottak a szervezők.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ elkötelezetten támogatja Magyarország értékteremtő programjait, és az ilyen eseményeken keresztül is szeretnénk még szorosabbra fűzni munkatársi és üzleti kapcsolatainkat. A fóti terápiás intézet egyik legnagyobb támogatója és a verseny kiemelt szponzora az ELMŰ-ÉMÁSZ, támogatásunkkal épült ki a fóti intézetben a megújuló energiákkal működő Élhető Jövő Park. Ezzel nemcsak az intézet energiaszámláját csökkentettük több mint 90%-kal, hanem egyúttal a környezet megóvásáért is sokat tettünk.

A verseny közönsége a helyszínen megismerkedhetett a nap, a szél és a víz energiájával fenntartható módon működő környezetvédő megoldásokkal. Szeptember 28-án az enHome Zöldjárat, az ELMŰ-ÉMÁSZ országjáró edukációs roadshow-ja is kitelepült. A kísérletekkel és interaktív elemekkel gazdagított programon a fóti általános iskola tanulói érdekes előadásokat hallhattak a környezettudatosságról és a fizikáról.

Az eseményen az ELMŰ-ÉMÁSZ számos munkatársa is részt vett, sokan családjukkal együtt élvezték a programokat – köszönjük részvételüket és reméljük, remekül érezték magukat!