Női ösztöndíjak átadása az Andrássy Egyetemen

A budapesti Andrássy Egyetem 2018. szeptember 7-i ünnepélyes tanévnyitója és diplomaosztója keretében Horváth Krisztina asszony, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának Pénzügy és Szolgáltatások Divízióért felelős tagja részt vett a “Sokszínűség és digitális fejlődés” női ösztöndíjak átadásán.

A “Sokszínűség és digitális fejlődés” ösztöndíjprogram lehetőséget kínál az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakán tanuló tehetséges női hallgatóknak – a jövő női vezetőinek –, hogy szakmai és vezetői készségeiket fejlesszék.

Az ösztöndíjprogramról szóló megállapodás 2017. január 24-én került aláírásra, az aláírók között volt Dr. Marie-Theres Thiell elnök asszony is az innogy Hungária Kft. részéről, aki a programot kezdeményezte.

Az ösztöndíjprogram a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a budapesti Német Nagykövetség, mint fővédnökök és magyarországi partnercégek, köztük az innogy Hungária Kft., együttműködésével valósul meg.

Ez az ösztöndíjprogram arra hivatott, hogy támogassa a jövő női vezetőinek képzését. A sikeres vállalkozások számára tartós versenyelőnyt jelent, ha stratégiájukban központi helyen szerepel a női vezetők számának növelése és a célkitűzés, hogy lépést tartsanak a digitális fejlődés jelentette kihívásokkal.

Az ösztöndíjprogram anyagi (ösztöndíj) és eszmei (mentorprogram, gyakorlati hely) támogatást is biztosít. Emellett a partnercégek patronálnak egy-egy női hallgatót a Vezetés és szervezés mesterszakon belül, amely támogatás a tandíj kiegyenlítése mellett egy gyakorlati helyet is jelent számukra.