Ugrás a tartalomra

Gázszolgáltatási termékek

Teljes ellátás alapú fixáras szerződés

Ez a szerződéstípus azon ügyfeleink számára ideális, akik földgázenergia szerződésük tekintetében a teljes ellátás kényelmét szeretnék élvezni, mindemellett különösen fontos számukra, hogy földgázenergia-költségüket biztonsággal tervezni tudják.

Legfőbb jellemzője, hogy:

  • nem igényel folyamatos piacfigyelést;
  • egyszerű és átlátható;
  • nagyon alacsony kockázatú.

A földgáz energia díja meghatározható három devizanemben: HUF, EUR, USD.

Teljes ellátás alapú képletes (indexált) szerződés

Ez a szerződéstípus azon ügyfeleink számára ideális, akik nem rendelkeznek múltbeli adatokkal, illetve jövőbeni fogyasztásuk mennyisége és jellege bizonytalan.

Ajánljuk továbbá azon professzionális, magas kockázatviselési hajlandóságú ügyfeleinknek, akik a szervezett földgázenergia-piacokon lezajló folyamatokkal kapcsolatos ismereteiket szeretnék kamatoztatni.

Kiemelten ajánljuk azoknak, akik számára nem meghatározó, hogy a szállítási/szerződéses időszak megkezdése előtt rendelkezzenek a szerződéses egységárral. A földgáz energia díja indexálható a Holland TTF, az osztrák VTP piacokhoz a következő ár publikációk alapján: Heren, Argus, ICE.

Árrögzítés (árfixálás)

A szerződésben meghatározott képletes ár Ügyfél kezdeményezésére történő rögzítésének lehetősége előre meghatározott szabályok szerint. Felhasználónak lehetősége van részben, vagy teljes egészében a szerződött földgáz mennyiség (továbbiakban: „Fixált Mennyiség”) Gázdíj Egységárát rögzíteni, a képletes Gázár alapján (továbbiakban: „Fixár”).

Az árrögzítés havi, negyedéves, és éves időszakra vonatkozhat Felek a Fixált Mennyiségeket Fix áron számolják el teljes átvételi kötelezettség mellett (100% „Take or Pay”).

A termék 4 fajta opcióval kérhető:

  • TTF D+1 index alapon;
  • TTF D+1 index alapon visszavásárlási opcióval;
  • TTF M+1 index alapon;
  • TTF M+1 index alapon visszavásárlási opcióval.*

Kombinált termék

A fent leírt termékek százalékban kifejezett kombinációja.

Ez a szerződés típus azon ügyfeleink számára ideális, akik a két termék előnyeit egyesíteni, a kockázatait diverzifikálni szeretnék.