Ugrás a tartalomra

Elektronikus számlázás

Az elektronikus számlázás elterjedésével a papír alapú bizonylatok folyamatosan háttérbe szorulnak, hiszen a jövő útja az elektronikus számlakezelés. Ennek legfőbb oka, hogy az elektronikus számlázás minden területen növeli a hatékonyságot.

Néhány előny, amennyiben az e-számlázást igényel:

  • földgáz számláit kényelmesen, bárhol, bármikor megtekintheti Társaságunk online ügyfélszolgálatán keresztül;
  • beérkező számláiról e-mailben kap tájékoztatást;
  • az elkészült számláit a számlakészítés napján azonnal megkaphatja és megtekintheti, így nem kell a kézbesítési idővel számolnia;
  • az elektronikus számla szolgáltatás igénybevételével Ön is hozzájárul környezetünk védelméhez;
  • díjmentes, hiszen az online ügyfélszolgálati regisztráció, az e-számla szolgáltatás és a rendszer használata ingyenes.

A szolgáltatás lényege

Az elektronikus számla ugyanazokat a számlaadatokat tartalmazza, mint a hagyományos, nyomtatott számla, azzal a különbséggel, hogy kizárólag elektronikus formában kerül kiállításra. Megfelel az elektronikus számlára vonatkozó jogszabályi előírásoknak, elektronikus aláírással és a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyegzővel rendelkezik, valamint elektronikus formában hiteles.

Az így kiállított számlák minden tekintetben megfelelnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elvárásainak, ügyintézéskor igazolásként bármely hivatalos szerv elfogadja. Az elektronikus számlák befogadásnak, kezelésnek és feldolgozásnak különösebb informatikai vagy szoftver igénye nincs.

Tegye még gördülékenyebbé és hatékonyabbá a számlákkal kapcsolatos ügyintézést!

Igényelje elektronikus számlaszolgáltatásunkat az versenypiac[AT]eon.hu / kozigazgatas[AT]eon.hu / versenylakossag[AT]eon.hu e-mail címen!

E-számla igényléshez szükség van online regisztrációra. Ehhez kérjük, küldje meg Társaságunk részére:

  • Vevő (fizető) azonosítóját,
  • a felhasználó azonosító számát,
  • valamint egy érvényes e-mail címet az online regisztráció megerősítéséhez.

Kapcsolódó dokumentumok