Ugrás a tartalomra

Számlamagyarázók

A számlákhoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalók

Esedékesség

A számla kiegyenlítésének határideje.

Éves leolvasás

A számlán feltüntetett „Várható leolvasás időpontja” azt az időintervallumot jelenti, amikor munkatársaink felkeresik Önt a mérőórájának leolvasása céljából.

Természetesen Önnek lehetősége van arra is, hogy mérőállását bejelentse honlapunkon, vagy a vezetékes telefonon a számláján feltüntetett számon.

Részfogyasztás-módosítás

A villamos energia fogyasztás jellemzően csak abban az esetben változik, ha a fogyasztási helyen új, jelentősebb fogyasztású berendezések jelennek meg. Ilyen esetben kérjük Önt, hogy a részszámlák pontossága érdekében forduljon hozzánk bizalommal, hogy szakértő munkatársaink segítségével pontosítani tudja a havi részfogyasztás mennyiségét.

Mérőállás-bejelentés

Havi diktálós fogyasztók mérőállásaikat közölhetik

  • honlapunkon, vagy
  • a számlán feltüntetett telefonszám tárcsázás keresztül.

Rendszerhasználati díjak

A rendszerhasználati díjak a villamos energia szállításáért, és az Ön felhasználási helyén rendelkezésre állásért – 119/2007. GKM rendelet és az azt módosító 43/2008. KHEM rendelet – szerint fizetendő díjak.

Elszámoló számla kiszámításának módja

Elszámoló számláján láthatja az adott elszámolási időszak elszámolását. Az elszámoló számla nettó összegéből levonjuk a már kiszámlázott részszámlák nettó összegeit (negatív előjellel szerepelnek).

Amennyiben az időszak alatt részszámlákban kiszámlázott kWh-k mennyisége magasabb volt, mint az elszámolási időszakban ténylegesen elfogyasztott villamos energia mennyiség, úgy az elszámoló számlában az korrigálásra kerül. Ennek eredményeképpen helyesbítő elszámoló számlát készítünk.

Néhány jó tanács a postázási név, cím változásához, pontosításához

Kérjük, postázási címének megadásakor mindig figyeljen oda, hogy a pontos elérhetőségét adja meg, annak érdekében, hogy számláink, valamint egyéb tájékoztatóink időben eljuthassanak Önhöz. Ennek módosítását, pontosítását honlapunkon, a számlán feltüntetett telefonszámon, írásban a számlán megtalálható címre.

Kapcsolódó dokumentumok